
Perfekt efterrätt för lchf:are - den är söt utan att innehålla socker och mättar otroligt bra. En portion innehåller ca 400 kcal.
2,5 blad gelatin
5 dl vispgrädde 40%
1,5 dl hallon/blåbär (osockrade såklart...)
1 vaniljstång
(ev. saffran)
Blötlägg gelatinet i minst 5 min i kallt vatten. Tina bären om det behövs och fördela i fyra glas. Om du tycker det är alldeles för syrligt med osockrade bär kan du strö på lite sukros eller liknande men kom ihåg att det är just sockersuget du vill bli av med eller hur?!
Koka upp grädden och låt koka lite med den urskrapade vaniljstången (obs! Apgott med ett pkt saffran i röran också när man vill lyxa till det...!!). Plocka ur själva stången och plocka upp gelatinbladen och rör försiktigt ner dem så de blandas ordentligt.
Häll över bären, låt svalna och ställ sedan i kylen i minst 5 timmar, helst över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar