måndag, september 13, 2010

Balsammetoden


Wow, tre inlägg på en och samma dag. Men hey, mycket är på gång i mitt annars så stillsamma liv och detta måste jag ju självfallet dela med er.
Igårkväll schamponerade jag mitt hår för allra sista gången och ska alltså enbart använda balsam och hårinpackningar för att rengöra mitt barr. Detta är ett försök att få lite struktur på mina röda lockar och vet ni vad, jag tror på det.
Jag har spenderat tusentals, nej tiotusentals kronor på en miljard olika hårprodukter för att ge håret fukt. Alltifrån Eldorados egna femkronors-blask som man tömmer på en tvätt till Redken, Clinique eller Kérastases serie no 3. Det enda jag vill ha, det enda mitt hår behöver är fukt, tänk smör eller majonnäs. Och ändå går det inte. Ändå sloknar det och ser aptrist ut efter någon dag, hårbotten blir irriterad (ibland illaluktande, urk) och det slutar alltid med samma sak. En längtan att bara raka av mig skiten eller låta håret få bli en enda tjock dreadlock som det verkar vilja sträva efter.
Men nu är det slut med det, jag ska helt enkelt gå back to basics och göra mitt hår oberoende av schampon. Jag återkommer med resultatet.

1 kommentar:

Terese sa...

Vet du, jag tror på det där. Kommer troligtvis att vara lite smånasty någon vecka, men sen tror jag håret blir kanon. Hårbottnen ställer om sig, det är vad jag tror. Vet dock inte om jag vågar prova själv.... Du får gärna rapportera hur det går!

Kram Terese