tisdag, januari 11, 2011

11/1-11

Ok, jag måste bli bättre på det här, om inte annat för min egen skull. Jag kommer ju missa (läs: glömma) en massa roligt som jag kommer ångra att jag inte skrivit ner.
Jag försöker ta det mest väsentliga hittills:

- Stina har börjat prata. Alltså "prata" typ pingu/sims-språk har hon gjort ett bra tag men nu får hon fram riktiga ord. Ord som mamma, pappa, hej, hejdå, jaha och sånt räknar jag inte med. Hennes första ord var kort och gott häst. Därefter ploppade pjupp (betyder prupp, sånt hon lär sig av att vara hemma med pappa, ähum), tack, sitt eget namn och hennes kusin Ivars namn. Hon har även stenkoll på vem mormor/morfar/farmor/farfar är, även hennes små tiotal polare och polarinnor. Detta visar hon genom att peka när man frågar vart de är.
Hon är grym på att följa rörelser i sånger, typ Imse vimse spindel och när vi sjunger I ett hus vid skogens slut gör hon, förutom alla andra tillhörande rörelser, riktiga gangsta-pistoler av sina små händer vid "annars skjuter jägaren mig". Flickebarnet har även lärt sig sjunga med "ajajajaj buff" i Trollmors vaggvisa. Vad stolt man blir över sin lilla skrutta.

- Jobbet går fantastiskt bra och jag känner mig så sjukt nöjd över tillvaron. Helt enkelt.

- Vi har kommit i kontakt med en arkitekt som nu ska rita utbyggnaden. Han var här idag och hade ett första möte med A som menade att vibbarna var mer än positiva, låt oss nu hoppas på det så bygget kommer igång snart.

- Jag är sugen på en ny soffa men kanske måste jag hålla mig tills huset är klart. Jag är så hjärtligt trött på vår vita, sunkiga Ektorp att ämnet krävde en egen liten rubrik. Jag vill ha en i skinn från Chilli och en sån får det nog bli också. Och kanske två Barcelona fåtöljer. Men för det krävs utrymme.
Men tills dess ska jag släppa tanken lite i förbifarten till A så han om nån månad kommer tro att han själv kommit på idén. Kommunikation kallas det.

1 kommentar:

Elin sa...

Vart är gilla-knappen?! ;o)